Debatni klub - Agora

Debatni klub - Agora Debatni klub Agora Debatni klub Fakulteta politickih nauka formiran je sa ciljem unapredjenja govornih vjestina studenata fakulteta kao i njihovih komunikacionih vjestina.

Takodje, zelimo da doprinesemo razvoju kulture razumijevanja i tolerancije medju studentima diskusijom na razlicite teme koje ce omoguciti svakom, i debaterima i publici, neki drugi ugao gledanja na problem. S obzirom da jedna obrazovna institucija kao sto je FPN, svake godine iznjedri veliki broj politikologa, novinara, socijalnih radnika i diplomata vazno je razvijati njihovu svijest o potrebi rjesavanja problema putem dijaloga.

20/09/2019

Molimo sve ljude koji su zainteresovani za debatu ove godine da se jave porukom na adresu stranice kako bi odmah mogli da počnemo sa sastancima u novoj studijskoj godini.

15/10/2018

Početak rada debatno kluba planiran je za četvrtak 18.10 s početkom u 19 časova. Molimo one koji planiraju dolazak da nas obavijeste porukom na adresu stranice, kako bi se sadrzaj sastanka prilagodio broju ljudi.

Debatni klub "Agora" i sudijski panel čestitaju svim učesnicima na izvanrednim rezultatima ostvarenim na turniru "Iznesi...
07/05/2018

Debatni klub "Agora" i sudijski panel čestitaju svim učesnicima na izvanrednim rezultatima ostvarenim na turniru "Iznesi svoj stav"!

05/05/2018

Ucesnici koji su odlucili da naprave gresku i cekaju rezultate kod kuce, umjesto da nam se pridruze upalite talase 99mHz da cujete kako ce nama biti dobro..:))

Ako nas se uzelite primamo vas...

27/04/2018

Drage kolege i koleginice sa Fakulteta političkih nauka,

Prošlog petka su raspisani izbori za studenta povjerenika, po novom pravilu koje je donijeto na studenskom parlamentu univerziteta, koji će se održati u maju. Jedno od pravilo je da ne mogu da se prijavljuju studenti prve godine (mogu da biraju ali i ne da budu birani). Kandidatura se predaje do 17:00h danas dok predstavnici smjerova, studentskih organizacija, ljudi koji sjede u studentskom vijecu, za to saznaju danas u 13h.
Svaka žurka, svaka politijada, sve što je služilo za građenje imidža i šta je donosilo novac, reklamiralo se na facebook stranici, na instagram stranici, za pultom u holu, na vratima, u liftovima itd. dok obavjestenje za izbore za studenta povjerenika mozete naci na dvije oglasne table na fakultetu. Transparentnost zar ne?
Dvije osobe koje su rekle da će da podnesu kandidaturu su Luka Janković i Aleksandar Šipčić.
Pozivam vas da izvršite bojkot izbora i da oduzmemo legitimitet ovim izborima neglasanjem u cilju bunta protiv krajnje kukavičkog i krajnje niskog udarca studentima i samom fakultetu.

20/04/2018

Iznesi svoj STAV!

Projekat nakon danasnje radio debate nastavljamo i u narednoj sedmice.
U ovom periodu ucesnici debate ce biti srednjoskolci.

U Utorak u 13h u Gimnaziji "Slobodan Skerovic" debateri kluba ove skole Vasilisa Milosevic, Marko Milikic, Nina Vuksanovic i Danilo Planinic ce debatovati na temu koja je odabrana vasim glasovima. Rezolucija ove debate glasi:
"Ovaj dom bi dozvolio roditeljima da skoluju djecu kod kuce"

Vidimo se u utorak da nakon debate prodiskutujemo o temi .

"Iznesi svoj STAV" je projekat podrzan od strane Fonda za aktivno gradjanstvo koji se ostvaruje kroz pogram "Podrska aktivizmu i drustvenom angazovanju mladih", a koji Debatni klub Agora realizuje uz saradnju sa Studentskim radijem KRŠ i debatnim klubovima sa fakulteta i iz srednjih skola u Podgorici.

19/04/2018

Dragi ljubitelji debate,

Sutra u 17h na talasima Studentskog radija Krs slusamo novu debatu!

Na krsnim talasima nastavlja se projekat "Iznesi svoj stav!", a temu ste odabrali vi i ona glasi:
"Ovaj dom bi uveo obavezno izučavanje jednog muzičkog instrumenta u osnovnim školama".

Poziciju vlade zastupace Vasilisa Milosevic i Jovana Minic, dok ce i opozicija biti Radoje Vukcevic i Aleksa Popovic.

Slusamo se...

Poštovani,  Debatni Klub ''Agora'' nastavlja sa projektom ''Iznesi svoj stav'' uz podršku Fond za aktivno gradjanstvo. K...
26/02/2018
Radio Krš

Poštovani,
Debatni Klub ''Agora'' nastavlja sa projektom ''Iznesi svoj stav'' uz podršku Fond za aktivno gradjanstvo. Kao i u prethodnom periodu imaćemo radio debatu i javnu debatu.
Radio debata će biti emitovana na frekvencijama Studentski radio KRŠ 99.00 MHz (www.radiokrs.com) u srijedu 28. februara sa početkom u 18:00 časova i debatovaće se na temu Ovaj dom bi uveo no shave June za žene.
Učesnici su Ana Puljiz i Ksenija Baković iz Debatnog Kluba ''Agora'' dok sa njihovi oponenti članovi Debatnog Kluba sa Pravnog Fakulteta - Miloš Radulović i Jelena Tomasević.

99MHz. www.radiokrs.com, www.last.fm/user/RadioKRS Najpovoljniji uslovi oglašavanja! Kontakt: [email protected] +382 68 397 390

01/01/2018

Debatni klub "Agora" vam želi srećnu Novu godinu!

Poštovani,Debatni klub Agora nastavlja sa realizacijom projekta ''Iznesi svoj stav!''. Projekat je finansiran od strane ...
28/12/2017
Radio Krš

Poštovani,

Debatni klub Agora nastavlja sa realizacijom projekta ''Iznesi svoj stav!''. Projekat je finansiran od strane Fonda za aktivno građanstvo.
U petak 29.12. u 18:00h moći ćete da čujete prvu u nizu od šest radio debata. Debatu možete slušati na talasima Studentskog radija Krš (99 mHz) ili online http://www.radiokrs.com

Tema radio debate glasi: Ovaj dom ne bi upisao fakultet.

Vladu će zastupati Bogdan Lukić i Ivan Vukčević, dok će stavove opozicije iznositi Matija Miljanić i Andrej Šepelj.

Slušamo se u 18:00h!

99MHz. www.radiokrs.com, www.last.fm/user/RadioKRS Najpovoljniji uslovi oglašavanja! Kontakt: [email protected] +382 68 397 390

Poštovani, vidimo se u četvrtak u 19h.Iznesite svoj stav!
18/12/2017

Poštovani, vidimo se u četvrtak u 19h.

Iznesite svoj stav!

18/12/2017

Danas će biti održan poslednji sastanak za ovu godinu. Planiramo da radimo debatu i nadamo se da dolazite u što većem broju kako bi sa nama podijelili vaša iskustva i ideje vezane za klub. Vidimo se u sali 3 u standardnom terminu od 18časova.

04/12/2017

Obavještavamo vas da će se današnji sastanak održati u redovnom terminu od 18 časova.

Debatni klub - Agora
16/11/2017

Debatni klub - Agora

Ovaj dom ne moze da sjedi sa nama.
16/11/2017

Ovaj dom ne moze da sjedi sa nama.

Studentski radio KRŠ
01/11/2017

Studentski radio KRŠ

Danas u 18:00h slušajte Debatrix samo na 99.00MHz i www.radiokrs.com
U današnjem Debatrixu možete čuti Vasilisu Milošević i Nađu Čelebić kako debatuju na temu ,,Ovaj dom bi se vratio Slovenskom paganizmu''.
Kršite tišinu sa nama!

Ovaj dom bi ženama dozvolio dojenje u javnosti
27/10/2017

Ovaj dom bi ženama dozvolio dojenje u javnosti

Ovaj dom bi ženama dozvolio dojenje u javnosti

19/10/2017

Poštovani,
Pozivamo sve zainteresovane koji žele da se priključe Debatnom klubu ''Agora'' i počnu sa učenjem osnova kao i one već iskusnije debatere koji žele da prošire svoj spektar znanja i mogućnosti.
Sastanak će biti održan na veoma inovativan način sa kojim ćemo doprinijeti boljem razumijevanju debate kako početnicima tako i već formiranim debaterima.
Sastanak će se održati u petak. 20. Oktobar, u sali 1, sa početkom u 19:00h.

09/09/2013
MAPSS

MAPSS

Are you still interested to be participants of the AC Montenegro 2013 ?
Due to the big number of requests and our will to give a chance to all participants who are interested in participating, we have decided to extend the deadline for registration until September 10th.

Choose option A, B, C or D and fulfill your application right now! Here's an application form: http://acmontenegro2013.me/apply/
If you have questions, please contact us: [email protected]
You can find more information on our website: http://acmontenegro2013.me/

See you in Montenegro :)

20/08/2013

RD 6:TH applauds the rise of songs by female pop artists that glorify assertive female sexuality.
EUDC Manchester

20/08/2013

Rd 5 motion: THBT Israel should allow members of the Jewish diaspora to vote in its elections
EUDC Manchester

20/08/2013

Rd 4: THW Permit Government Agencies to Conduct Automated Surveillance Without Court Authorisation
EUDC Manchester

19/08/2013

Rd3: TH, as the Muslim Brotherhood, would sncrly offer to cease resistance, participate in elections and respct a liberal constitution
EUDC Manchester

19/08/2013

Rd 2: THW require international development aid budgets to be approved by popular referenda
EUDC Manchester

19/08/2013

Rd 1: THW ban video games in which the player engages in brutal and immoral violence in a realistic setting
EUDC Manchester

13/07/2013
Letnja debatna akademija - Vrnjačka Banja 2013

Dragi debateri, imate priliku da učestvujete na debatnom kampu koji organizuje Otvorena komunikacije u Vrnjačkoj Banji od 28. jula do 3. avgusta, sa turnirom na kraju.

Participacija je 90 evra, sa prevozom od Beograda do Vrnjače Banje i nazad, cijena će vjerovatno biti niža za one koji ne budu putovali od Beograda već u svojoj režiji. Ukoliko ste samo zainteresovani za turnir bez radionica participacija je 30 evra.

Ovo je najbolji način da se napreduje u debati u BP formatu, naročito ako uzmemo u obzir da će kamp radionice voditi neki od najvećih imena svetske debate i većina njih će na turniru biti u ulozi sudija. Kamp se može pohađati takođe i na engleskom kao i učestvovati na turniru na istom jeziku.

Još jedan plus kampu je Lovefest koji se održava u Vrnjačkoj Banji od 01. do 03. avgusta a za koji su karte 1000 dinara.

Sve ovo čini debatni kamp velikom prilikom da se nauči puno, da se vidi dosta, a znajući mentalitet svi svetskih debatera i da se zabavi do maksimuma, zato ne propustite priliku i priavite se za kamp na liku u attachmentu i vidimo se Vrnjačkoj Banji!

Ivanov i moj (Mile) tekst na Duel amical sajtu, pročitajte glasajte ko je bolji, a svako ko bude zainteresovan moze da s...
18/06/2013
Montenegro and the NATO | Duel Amical

Ivanov i moj (Mile) tekst na Duel amical sajtu, pročitajte glasajte ko je bolji, a svako ko bude zainteresovan moze da se ukljuci u pisanje sličnih testova.
Osnovna pravila su da je za jedan tekst potrebno dvoje da piše o stvarmia aktuelnim za Cg, sa dva različita gledišta, kao u debati. Svako zainteresovan mže da se javi meni za detaljnija uputstva, citajte, pišite, bavite se debatom i tokom ljeta od kuće.

It is true that Montenegro's past experiences with NATO are not pleasant at all. That explains that one part of the society has negative feelings towards the alliance. The question is whether these feelings are to be taken into consideration while deciding on the integration. The answer is no. Feeli...

24/05/2013

Debatni klub Agora je dobio poziv da učestvuje u projektu CEMI-ja "Studentska etička inicijativa" koji se odnosi na temu akademske prevare. Ponuđeno je da jedan od članova debatnog kluba održi afirmativni govor na ovu temu, 1 juna u 22h povodom završetka projekta.
Svi zainteresovani studenti bi se trebali što prije javiti kako bi napravili dogovor ko želi i može učestvovati!

31/03/2013

ja i Ivo ocekujemo odluku da li ulazimo u finale :)

Address

Ulica 13. Jula 2
Podgorica
20000

Telephone

+382(0)67068555

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Debatni klub - Agora posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The University

Send a message to Debatni klub - Agora:


Other Community Colleges in Podgorica

Show All