Universiteit van Stanford

Universiteit van Stanford De Leland Stanford Junior University, beter bekend als de Stanford-universiteit of kortweg Stanford, is een Amerikaanse universiteit. De universiteit wordt gefinancierd met privé-gelden, en is een van de topuniversiteiten van de VS: rijk en succesvol, en onderzoek en onderwijs staan bijzonder goed aangeschreven.De universiteit ligt op 60 km van San Francisco in Californië, dicht bij de stad Palo Alto en in het centrum van Silicon Valley.

Formeel maakt ze geen deel uit van Palo Alto, maar heeft de campus van de universiteit zijn eigen naam, "Stanford", binnen Santa Clara County.Afgestudeerden van Stanford hebben een hoofdrol gespeeld in de ontwikkeling van Silicon Valley tot het belangrijkste centrum van de high-techindustrie in de wereld. Bijvoorbeeld, William Hewlett en David Packard waren twee onderzoekers van Stanford die in 1939 in hun garage de fundamenten legden van wat zou uitgroeien tot Hewlett Packard (HP), een van de meest toonaangevende elektronica- en informaticabedrijven uit de geschiedenis.GeschiedenisStanford werd in 1885 gesticht door de spoorwegmagnaat en gouverneur van Californië Leland Stanford en zijn vrouw Jane Stanford, ter nagedachtenis van hun zoon Leland Stanford, Jr, die aan vlektyfus overleed toen hij nog een tiener was.

Operating as usual

Address

Stanford, CA

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Universiteit van Stanford posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.


Other Colleges & Universities in Stanford

Show All